Kurās pasaules valstīs jūs varat iegūt divkāršu pilsonību?

Kurās pasaules valstīs jūs varat iegūt divkāršu pilsonību?


Lai iegūtu otru pilsonību, tai nav jāatsakās no mītnes valsts pilsonības tikai tad, ja abu valstu likumi paredz šādu iespēju.



Dažādu valstu pilsonība


Paredzēts dažu valstu tiesību aktosvienlaicīga klātbūtne fizisko personu vairāku valstu. Tajā pašā laikā, valstīm būtu jāparaksta attiecīgā līguma vai līgumu nokārtot visus jautājumus, kas saistīti ar dubultot grazhdanstvom.Naibolee kopēju lietu - iegūst dubultu pilsonību bērniem, vecākiem, kuri ir pilsoņi dažādās valstīs.

Francija

Šajā valstī otrās pilsonības esība navir aizliegts ar likumu. Attieksme pret dubultpilsonības īpašnieku ir tāda pati kā vietējam francūzim. Tāpēc uz to attiecas tie paši tiesību akti.

Itālija

Likums par dubultpilsonību ļauj vietējiem iedzīvotājiemItāļi iegūst citas valsts pilsonību. Izgatavojot Itālijas pilsonību no personas, atteikšanās no bijušās uzņēmējas valsts pilsonības nav nepieciešama. Ir vērts atzīmēt, ka Itālijas likumi nostiprina tiesības ne tikai uz divējādu, bet arī daudzu pilsonību. Tomēr daudzās birokrātiskās procedūras Itālijas pases iegūšanai var aizņemt vairāk nekā 10 gadus.

Dienvidkoreja

Kopš 2010. gada valdība republikā tika atļauts personām, pieteikšanās Korejas pilsonību, nevis atmest citas valsts pilsonību.

Vācija

Pirmkārt, šīs valsts iestādesVācijas pilsonības klātbūtne ir otrā, jo tā ir kāda etniskā vāciete, kas dzīvo ārpus Vācijas. Divkāršā pilsonība ir iespējama arī gadījumos, kad atteikšanās no citas valsts pilsonības dažādu iemeslu dēļ nav iespējama.

Īrija

Ārzemnieks var iegūt Īrijas pilsonību,ja viņš dzīvo šajā valstī vairāk nekā piecus gadus. Arī tiem, kas ir precējušies ar Īrijas pilsoni, ir šīs tiesības. Lai gan Īrijas likumi neaizliedz dubultpilsonības pastāvēšanu, ne visām valstīm ir attiecīgais līgums ar Īriju.

ASV

Vēsturiski ASV dzīvoliels skaits imigrantu. Tāpēc ASV valdība nolēma aizliegt iedzīvotājiem par "valsts imigrantu", ir par citas valsts pilsoņiem. Attiecībā uz ASV pilsonības iegūšanas, ārzemnieks var likumīgi kļūt par ASV pilsoni, ja viens no viņa vecākiem ir dzimis Amerikas Savienotajās Valstīs.

Austrālija

Austrālijas likumi nav aizliegtivalsts iedzīvotājiem ir dubultpilsonība. Ārzemnieki, kas vēlas kļūt par Austrālijas pilsoņiem, ir nepārtraukti jādzīvo šīs valsts teritorijā vismaz divus gadus.